SEO pagina.

Met een lamellendak zoninval en ventilatie regelen.

Steeds meer woningbezitters kozen de afgelopen jaren voor een lamellendak: een terrasoverkapping met een dak van aluminium lamellen. Deze kantelen automatisch om zo de gewenste hoeveelheid schaduw onder het afdak te creëren. Gesloten lamellen geven de zo af en toe welkome schaduw, open lamellen zorgen voor zon en een verkoelend briesje. Ongeacht de weersomstandigheden creëert u met een lamellendak dus altijd een plek waar u tot ontspanning kunt komen. Zo ervaart u altijd een beetje dat vakantiegevoel, maar dan in eigen tuin. Bij GardenzLife bent u aan het juiste adres.

Veranda Zonwering, luxe moderne uitstraling
Altijd de beste kwaliteit

GardenzLife is niet de goedkoopste. Wèl de beste. Bij de kwaliteit die wij garanderen hoort het allerbeste materiaal dat er op de markt beschikbaar is. Daarnaast heeft GardenzLife enkel monteurs in dienst met aantoonbaar portfolio.

Altijd maatwerk

Geen enkele veranda, terrasoverkapping of carport is hetzelfde. En bij ieder verschillend huis zijn er aspecten waar we op moeten letten. Daarom is iedere veranda bij ons 100% maatwerk.

Geen wachttijden

Een droom wilt u het liefst zo snel mogelijk realiseren. Daarom werkt GardenzLife niet met onnodige wachttijden. Uw aanvraag wordt op dezelfde dag behandeld, waarna onze medewerkers binnen 1 werkdag contact met u opnemen.

Zonwering op een glazendak veranda

Snel en gemakkelijk op het veranderende weer inspelen.

Nederland alsnog het beste bestempelen met ‘veranderlijk’ en ‘onvoorspelbaar’. Hoe vaak is het u al niet gebeurt dat uw plannen in het water vielen wegens een omslag in het weer? Vanaf nu hoeft deze factor u geen strobreed meer in de weg te liggen. Met een lamellendak speelt u snel en gemakkelijk in op het veranderende weer, door zelf de stand van de aluminium lamellen te bepalen. Het openen en sluiten gebeurt met behulp van een stille motor.

Met deze toevoeging aan uw tuin regelt u ook de ventilatie.

Met een lamellendak kunt u de licht- oftewel zoninval helemaal op uw behoefte van dat moment afstellen. Maar wist u dat hetzelfde ook geldt voor de luchtventilatie? Warme lucht stijgt, zoals u ongetwijfeld weet, op. Door op warme dagen het lamellendak te openen, zorgt u voor een aangename luchtcirculatie. Dat is extra prettig op de dagen waarvan er sprake is van een broeiende temperatuur, maar de zon zich niet op zijn sterkst laat zien. Zo ziet u: wat de weersomstandigheden ook zijn, met een lamellendak creëert u het klimaat dat u wenst.

Aluminium: een moderne en tegelijkertijd rustieke uitstraling.

Een lamellendak, ook wel een lamellenoverkapping genoemd, kunt u op verschillende manieren plaatsen: tegen de gevel van uw woning, tegen een andere bestaande constructie of vrijstaand in uw tuin. Bij GardenzLife bent u aan het juiste adres voor strak vormgegeven aluminium lamellendaken. Deze vormen een moderne eyecatcher in iedere tuin, maar weten tegelijkertijd een robuuste, rustieke uitstraling te geven.

De voordelige eigenschappen van aluminium.

GardenzLife werkt uitsluitend met de beste materialen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ons aluminium is daardoor van de meest hoogwaardige klasse. Daarmee kunnen we u de duurzaamheid van deze constructie voor de volle honderd procent garanderen. Het prettige van aluminium is dat het licht van gewicht en tegelijkertijd ijzersterk is. Bovendien hebben externe invloeden, zoals het weer en insecten, geen impact op dit materiaal. Aluminium heeft dan ook een lange levensduur, zonder dat daar intensief onderhoud voor nodig is. Het is dan ook ideaal materiaal om voor een lamellendak te gebruiken.

Het onderhoud van uw aluminium lamellendak.

Het vereiste onderhoud aan een lamellendak is minimaal te noemen. Het is voldoende om de constructie tweemaal per jaar schoon te maken. Dit doet u met een sopje van regulier schoonmaakmiddel of groene zeep. Gebruikt u daarbij bij voorkeur een zachte borstel of spons. Schuursponsjes en hogedrukreinigers dienen te worden vermeden, om zo de coating niet aan te tasten en de duurzaamheid van het materiaal negatief te beïnvloeden.

Comfortabeler, maar ook zuiniger wonen.

Met een lamellendak verhoogt u uw wooncomfort. Daar blijft het echter niet bij. De constructie zorgt er namelijk ook voor dat u een stuk zuiniger kunt gaan wonen, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens de kortere, koude dagen fungeert het lamellendak als een extra isolatielaag, waardoor u de thermostaat iets minder hard nodig heeft. De warmte wordt immers door het dak vastgehouden. Dit levert een bijdrage aan een verminderde energierekening.

 

In de zomermaanden levert het lamellendak u een vergelijkbaar energievoordeel op. Door het dak op warme, zonnige dagen te sluiten, valt er minder zonlicht uw woning binnen. Uw airconditioning of ander koelsysteem hoeft u daardoor minder snel te gebruiken.

Is er een vergunning nodig voor een lamellendak?.

Sinds 2014 mag er in de meeste gevallen vergunningsvrij gebouwd worden. Dit geldt niet alleen voor terrasoverkappingen, maar ook voor lamellendaken. Volgens de wet valt een lamellendak zelfs onder tuinmeubilair. Wanneer deze niet hoger is dan 2,5 meter, kunt u deze geheel vergunningsvrij laten plaatsen. Wenst u een hoger dak? Dan dient u zich voor een vergunning tot uw gemeente te wenden. Wat uw wensen op dit gebied verder ook zijn, GardenzLife denkt graag met u mee en helpt u het lamellendak van uw dromen te realiseren.

De noodzaak van een professional.

De montage van een lamellendak betreft, net als de bouw van een carport of een overkapping aan huis, specialistisch vakwerk. Om uzelf van het beste en meest duurzame resultaat te garanderen, is het belangrijk om u niet uitsluitend door de prijs van diverse aanbieders te laten leiden, of zelf aan de slag te gaan. Beschadigde terrasoverkappingen door storm of andere factoren zijn bekende verhalen die meestal voorkomen kunnen worden door een specialist in de arm te nemen. GardenzLife heeft sinds zijn oprichting al tal van lamellendaken voor zijn klanten mogen monteren, telkens naar de grootst mogelijke tevredenheid.

Jur van GardenzLife
Glazen schuifwanden, helder glas + railsysteem

Een resultaat van maximale praktische en esthetische waarde.

GardenzLife kan uw lamellendak geheel op maat vervaardigen. En met op maat bedoelen we ook echt op maat: tot op de millimeter nauwkeurig. Alleen dan profiteert u maximaal van de functionele eigenschappen van deze constructie. Het resultaat: een lamellendak waarbij het op zowel praktisch als esthetisch gebied nergens aan ontbreekt.

Een lamellendak dat aan alle huidige standaarden voldoet.

Sinds zijn oprichting heeft GardenzLife al honderden veranda’s, carports, glazen schuifwanden en lamellendaken bij zijn klanten mogen monteren. Hun reviews spreken voor zich en zorgen bij ons voor gepaste trots. Stilzitten is er echter niet bij: wij houden trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat we voor u altijd een lamellendak realiseren dat aan de meest recente standaarden voldoet. Wilt u meer weten over een lamellendak, neemt u dan contact met ons op of vraagt u via onze website vrijblijvend een offerte aan.